MIVB-chauffeur ontslagen na dodelijk ongeval onder invloed van cannabis

In Elsene is een fietser overleden nadat hij werd aangereden door een tram op de Generaal Jacqueslaan. De chauffeur van de tram was onder invloed van cannabis. De Brusselse maatschappij voor openbaar vervoer MIVB heeft de medewerker op staande voet ontslagen. Ondanks zijn positieve test zal de man niet vervolgd worden, zegt het Brusselse parket.

"De omstandigheden zijn niet geheel duidelijk, maar onze bestuurder was wel zeker onder invloed van cannabis. Dat is onaanvaardbaar voor de MIVB, en daarom is de man ontslagen", klinkt het bij MIVB-woordvoerder Ann Van Hamme.

Ondanks zijn positieve test zal de man niet vervolgd worden, is te horen bij het Brusselse parket. Uit onderzoeksdaden en camerabeelden blijkt immers dat het ongeval onvermijdelijk was, aldus het parket.