Morrissey breekt concert af in Polen na belediging door fan

De Britse zanger Morrissey heeft zijn optreden in Warschau in Polen plots afgebroken, na een belediging van een fan. Volgens een status op de Poolse Facebook-pagina van organisator Live Nation zou iemand uit het publiek iets "zeer beledigends en chauvistisch" naar de zanger geroepen hebben.

Op een video die van het voorval gemaakt is, is te zien dat Morrissey stopt met zingen en iets in de richting van het publiek zegt. Daarop komt er reactie van enkele mensen in het publiek. Wat ze precies zeggen is moeilijk te verstaan. Morrissey zegt daarop: "Dit is niet grappig. Dit is niet vriendelijk." Vervolgens zet zijn groep een nummer in en wandelt de zanger van het podium weg.

Volgens enkele lokale media, die zeggen dat ze zich op ooggetuigen baseren, zou de belediging te maken hebben met de kankerdiagnose die Morrissey kreeg.

De zanger werd de afgelopen maanden verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis en sprak vorige maand voor het eerst over de ziekte die hem getroffen heeft. Hoewel zijn arts hem geadviseerd had om niet meer op te treden, heeft de zanger toch een nieuwe tournee aangevat. Die brengt hem volgende week ook naar België.