Nederlandse kickbokskampioen vliegt 54 maanden de cel in

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Hesdy Gerges (30) uit Amsterdam, een bekende Nederlandse kickbokser, veroordeeld tot 54 maanden cel en 22.000 euro boete voor zijn betrokkenheid bij de invoer van 128 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Vier medebeklaagden, onder wie zijn 31-jarige neef, kregen eveneens 54 maanden cel.

De douane had op 22 mei 2010 de politie verwittigd dat ze een partij van 128 kilo cocaïne had aangetroffen in een container uit Ecuador die op kaai 742 was gelost. De drugs werden vervangen en de speurders volgden de partij tot een loods in Zandvliet, waar twee mannen werden geklist.

Verder onderzoek leidde de speurders naar de beklaagden, die allemaal de Nederlandse nationaliteit hebben. Onder hen bevond zich oorspronkelijk ook de beroepscrimineel Patrick Brisban (40), maar hij werd in december 2012 geliquideerd in Diemen, nabij Amsterdam.