Nog twee seizoenen van "De Ridder" in de maak

Eén gaat nog twee seizoenen van de televisieserie "De Ridder" met Clara Cleymans draaien. De serie rond de openbare aanklager Helena De Ridder zal na vier seizoenen stopgezet worden.
© VRT

De laatste aflevering van het tweede seizoen van de zondagavondserie "De Ridder" wordt op zondag 30 november uitgezonden op Eén. Er zullen nog twee seizoenen van de reeks volgen.

De opnames voor het derde seizoen van "De Ridder" zijn volop aan de gang. Die reeks zal ten vroegste in het najaar van 2015 op antenne komen. Tom Van Landuyt zal in het derde seizoen een belangrijke gastrol voor zijn rekening nemen.

Het vierde en laatste seizoen van "De Ridder" zal slechts acht afleveringen tellen. "Dat heeft niets met de eerder aangekondigde besparingen bij de VRT te maken, maar met het scenario. De laatste reeks zal één groot verhaal worden en acht afleveringen zijn ideaal om dat scenario tot zijn recht te laten komen", meldt woordvoerder Hans van Goethem.