Plafond vergaderzaal komt naar beneden, vier gewonden

In Oostende zijn deze voormiddag vier mensen gewond geraakt toen in een vergaderzaal een deel van het plafond naar beneden kwam. Geen van de slachtoffers is er erg aan toe.

Het incident deed zich voor in het verblijfscentrum Ravelingen, langs de Zeedijk. 18 mensen volgden een opleiding in de bewuste vergaderzaal. Een van de slachtoffers zou een armbreuk hebben opgelopen, de rest heeft vooral schaafwonden.

In het lokaal waren in totaal 19 mensen aanwezig: 18 cursisten en 1 lesgever. Toen ze merkten dat het plafond van 100 vierkante meter naar beneden kwam, konden de meesten nog snel onder tafel duiken en zo vermijden dat ze gewond raakten.

Hoe de gedeeltelijke instorting kon gebeuren, wordt nu onderzocht door politie en brandweer. De getroffen vergaderzaal en een naastgelegen lokaal met een identiek plafond zullen voorlopig niet meer worden gebruikt.