Producent "Call of duty" klopt zich op de borst

De Amerikaanse gameproducent Activision heeft bekendgemaakt dat het game "Call of duty" de voorbije tien jaar al meer dan 10 miljard dollar (bijna 8 miljard euro) heeft opgebracht. De eerste editie van de populaire game werd in 2003 op de markt gebracht.

De game-industrie blijft groeien in de entertainmentsector. Het Amerikaanse bedrijf Activision heeft bekendgemaakt dat de "Call of duty"-franchise sinds 2003 een omzet heeft gedraaid van meer dan 10 miljard dollar (8 miljoen euro). De release van de meest recente editie "Advanced warfare" eerder dit jaar is volgens Activision de grootste entertainmentrelease van het jaar.

"De omzet van de "Call of duty"-franchise is veel groter dan de omzet van Hollywoodfilms als "The hunger games", "Transformers", "Iron Man" en "The avengers" samen", meldt CEO Bobby Kotich van Activision.

"Call of duty" brengt niet alleen geld op door de verkoop van het game, er wordt ook betaald om het spel te spelen op het internet.