Shirley Bassey zingt "Goldfinger" opnieuw in

De Britse zangeres Shirley Bassey heeft het nummer "Goldfinger" na 50 jaar opnieuw ingezongen. Ze heeft altijd gevonden dat er twee foute noten in het origineel zaten.

"Voor mij klonken ze altijd fout. Ik kreeg het nooit goed in mijn hoofd", zegt ze op BBC Radio. "De muziekbazen die ik doorheen de jaren had, zeiden dat er niets mis was met die noten. Het lag waarschijnlijk aan mij."

De stem van Bassey is de afgelopen 50 jaar wel veranderd. Daarom moest het nummer in een lagere toonaard opgenomen worden. "Ik hoor die foute noten niet meer. En het klinkt nu zo goed. Ik ben zo blij dat ik het opnieuw heb gedaan."

De nieuwe versie van "Goldfinger" zal verschijnen op het nieuwe album van Bassey, "Hello like before". "Dit is de eerste keer dat ik volledige controle heb over een album. Ik heb alle nummers zelf gekozen. Het zijn nummers die ik wou zingen, toen ik ze hoorde, maar ik was te jong. Nu heb ik de juiste leeftijd", zegt ze. Bassey draait al 61 jaar mee in de muziekbusiness.