Sledehond is maatje te sterk voor ijsbeer

In plaats van weg te kruipen in een duister hoekje ging deze sledehond de confrontatie met een ijsbeer, die toevallig passeerde, zonder verpinken aan. En of hij indruk maakte met zijn scherpe tanden! De veel grotere ijsbeer zag zich immers genoodzaakt rechtsomkeer te maken. Een Italiaanse fotograaf zag het in Churchill, Canada, gebeuren en legde alles op beeld vast.
Image license supplied to Caters from source

Fotograaf Alberto Panizza die begin deze maand het schouwspel kon gadeslaan, op Caters News Angency: "IJsberen zijn geen uitzondering in deze omgeving. En dit was er eentje die nieuwsgierig was en wilde kennismaken met de honden. Die honden, ook al wordt hen aangeleerd beren af te schrikken, zetten het vaak op een lopen. Toch, omwille van hun overlevingsdrang, of als toppunt van dwaasheid, gooien ze zich soms op zo’n groot wild dier. Zoals dit exemplaar dus."

Image license supplied to Caters from source
Image license supplied to Caters from source

lees ook