Sleurs wil meer overleg tussen fiscus en belastingbetalers

Staatssecretaris voor Fiscale Fraudebestrijding Elke Sleurs (N-VA) bepleit een overleg tussen de belastingplichtige en de controleur. Dat heeft ze gezegd tijdens de hoorzitting in de Kamer over haar beleidsnota.

Volgens Sleurs is een overleg tussen de belastingplichtige en de fiscus nodig. De wetgeving is nu soms te complex en daardoor is het voor de belastingplichtige niet altijd duidelijk wat fraude is.

De staatssecretaris benadrukt wel dat er geen sprake is van een vrijbrief voor fraudeurs. "We gaan fraude hard aanpakken. Fraude is fraude en dat kan niet", zegt ze. "Maar we zijn inderdaad voor een overlegmodel met alle actoren. Zowel de burger, de belastingcontroleur, de cijferberoepen, de gerechtsdeurwaarders en wellicht vergeet ik nu nog enkele actoren."

"We willen met andere woorden zoeken naar een manier waarop we met respect kunnen omgaan", zegt ze.