Thalysverkeer op Amsterdam maandag gehinderd door stakingen

Thalys verwacht dat de regionale staking die volgende maandag in onder meer Antwerpen, Limburg en Henegouwen wordt georganiseerd, ook hinder zal opleveren voor een aantal treinen. Vooral op de verbinding van en naar Amsterdam worden er treinen geschrapt. Ook de verbindingen van en naar Parijs kunnen wijzigingen ondervinden.
BELGA/HANDOUT

De hinder strekt zich uit over verschillende dagen: zowel zondagavond, maandag als dinsdagochtend worden er treinen geannuleerd. Andere toestellen leggen enkel het deel tussen Brussel en Parijs af, en schrappen hun parcours over Nederland. De Thalystrein van zondagavond tussen Parijs en Luik zal uitzonderlijk stoppen in Brussel-Zuid en niet in de Waalse stations.

Voor meer informatie met alle details kunnen reizigers terecht op de website van Thalys. De maatschappij raadt reizigers aan om hun reis uit te stellen, alle tickets voor de betrokken treinen worden kosteloos omgeruild of terugbetaald.