Tiental ontslagen bij Case New Holland in Zedelgem

Bij Case New Holland (CNH) in Zedelgem, een producent van landbouwmachines, vallen een tiental ontslagen. Dat werd bevestigd door ACV. Het gaan om bedienden in de afdeling "engineering".

CNH lijdt onder de wereldwijde crisis in de landbouwsector en de dalende graanprijzen. Het bedrijf schrapt de banen dan ook om budgettaire redenen. Wereldwijd vallen daarom 120 ontslagen bij CNH. In Zedelgem gaat het gaat om een tiental bedienden.

"De hele markt lijdt onder de crisis, nu zijn wij aan de beurt", verduidelijkt Geert Blieck van de christelijke bond ACV Metea. Maandag zitten de bonden voor het eerst samen. Doel is om een goed plan en een outplacementtraject uit te werken voor de betrokkenen.

CNH heeft het al langer moeilijk. Zo was het personeel een tijdje geleden al een paar weken technisch werkloos.