Volvo-top herhaalt bij Peeters: "Geen jobs weg in België"

Na de geruststellende signalen vanuit de Volvo-top heeft de directie van de Zweedse vrachtwagenbouwer nu ook aan federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) bevestigd dat er geen banen geschrapt zullen worden in ons land.

Vorige week raakte bekend dat Volvo wereldwijd een duizendtal jobs schrapt. Aanleiding is de verhuizing van een deel van de productie van bouwmachines naar China. Voor België zal de maatregel geen gevolgen hebben, klonk het toen al. Een boodschap die donderdag herhaald werd op het kabinet-Peeters.

"De directie van Volvo Groep bevestigde mij dat de beslissingen van de Zweedse Volvo directie om van de vrachtwagenfabriek in Gent de hoog-volume fabriek van de Volvo Group Trucks in Europa te maken, en om het Centrale Distributie centrum van Volvo onderdelen verder uit te breiden, gepaard gaan met een aanzienlijke investering", bevestigt Peeters nog.