WWF: IJsberenpopulatie serieus gedaald door klimaatopwarming

In de Beaufortzee in Alaska en het noordwesten van Canada leven nog maar 900 ijsberen. In 2004 waren er nog 1.500 dieren, heeft Natuurbehoudsorganisatie WWF in Berlijn meegedeeld. Wereldwijd zijn er nog 20.000 tot 25.000 ijsberen. Indien de klimaatopwarming geen halt wordt toegeroepen, vreest de WWF dat het aantal ijsberen nog verder daalt.
AP1998

Het zomers pakijs op zee is al jaren aan het afnemen en zonder ijs hebben de beren geen platform om op zeehonden en robben te jagen. De gemiddelde temperatuur van de lucht op de Noordpool is de voorbije 100 jaar met vijf graden Celsius gestegen.

Indien de klimaatopwarming geen halt wordt toegeroepen, vreest de WWF dat het aantal ijsberen nog verder daalt. De organisatie beriep zich op een rapport, dat in het vakblad Ecological Applications werd gepubliceerd.