30 mensen op de vuist aan dancing Kokorico in Zomergem

Langs de N9 in Zomergem zijn vanmorgen zowat 30 mensen met elkaar op de vuist gegaan aan dancing Kokorico. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

De vechtpartij ontstond iets voor 5 uur in de dancing en werd daarna voortgezet op de parking buiten en op straat. In totaal waren er naar schatting 30 mensen bij betrokken, zegt het parket. Verschillende ambulances en interventieploegen van vijf politiezones: Maldegem, Meetjesland Centrum, de Lowazone, Deinze-Zulte en Aalter-Knesselare, kwamen ter plaatse.

Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een persoon raakte lichtgewond. Een tweede werd voor 21 dagen werkonbekwaam verklaard. Maar volgens de lokale politie waren de twee nooit in levensgevaar en mochten ze al in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten.