3 arrestaties bij Goliath-actie in Gent

Tijdens een 'Full Integrated Police Action' (FIPA) in het gerechtelijk arrondissement Gent, zijn vannacht 3 mensen gerechtelijk aangehouden. Dat meldt de federale politie.

Aan de 'Goliath'-actie namen tussen 18.00 uur en 04.00 uur 102 politiemensen deel uit acht politiezones van het arrondissement Gent, net als zeven federale steundiensten en vier externe partners. De operatie was prioritair gericht op daders en dadergroeperingen in het kader van de bestrijding van misdrijven tegen eigendommen.

Er werden 537 voertuigen aan een controle onderworpen, 325 personen gecontroleerd en 4.996 nummerplaten gescand. Drie personen werden gerechtelijk aangehouden in de politiezone Gent omwille van diverse seiningen en drugsbezit.

Er werden ook 79 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 strafbaar bliezen. Twee andere personen reden onder invloed van drugs. Vijf voertuigen werden in beslag genomen, vier wegens "niet-verzekering" en een auto die als gestolen stond geseind. De politie kon ook een aantal verboden wapens, 25 gram weed en 566 gram cannabis in beslag nemen.