"Formidable" van Stromae op één in MNM1000

"Formidable" van Stromae staat op de eerste plaats van de eindejaarslijst MNM1000. Het is de eerste keer dat een Belgische artiest op het hoogste schavotje van de lijst van de luisteraars van MNM staat. Adele en Metallica vervolledigen het podium.
©Chris Stessens

MNM begon vorige zondag met de uitzending van de MNM1000. "Hallelujiah anyway" van Candi Station mocht de marathonuitzending openen.

Even voor zeven uur vanavond werd de nummer één van de lijst uitgezonden op MNM. "Formidable" van Stromae stond twee jaar geleden niet in de lijst, was vorig jaar goed voor de vijfde plaats en mocht de editie 2015 afsluiten als meest gevraagd nummer.

Het podium van de MNM1000 wordt vervolledigd door "Someone like you" van Adele en "Nothing else matters" van Metallica. Voor Adele is het een plaats lager dan vorig jaar. Metallica was vorig jaar ook goed voor brons.

In de top tien van de MNM1000 staan twee nieuwkomers, "Home" van Dotan is goed voor de vierde stek en "Happy" van Pharrell Williams eindigde op negen.

De top tien van de MNM1000

1. (5) Formidable - Stromae
2. (1) Someone like you - Adele
3. (3) Nothing else matters - Metallica


4. (-) Home - Dotan
5. (2) Bohemian rhapsody - Queen
6. (4) Viva la vida - Coldplay
7. (20) Walk on water - Milk Inc.
8. (8) Smells like teen spirit - Nirvana
9. (-) Happy - Pharrell Williams
10. ( 7) Thriller - Michael Jackson