Nog steeds vertragingen bij Eurostar

De Eurostartreinen tussen Parijs, Londen en Brussel rijden nog steeds met 20 tot 40 minuten vertraging als gevolg van de dubbele kabelbreuk van donderdagavond. Er is vanmiddag ook één trein geschrapt.

Een team van technici heeft de hele nacht en ochtend gewerkt om de twee kabelbreuken te herstellen. Maar de problemen zijn nog niet helemaal voorbij. De Eurostartreinen mogen op het bewuste stuk spoor in Noord-Frankrijk over een lengte van 25 kilometer voorlopig maar 170 km per uur rijden in plaats van de gebruikelijke 300 km per uur.

Dat leidt tot vertragingen tussen 20 en 40 minuten op de verbindingen tussen Londen en Parijs en Londen en Brussel, in de beide richtingen. Daarnaast is er één trein geschrapt, de Eurostar van 14.04 uur tussen Londen en Brussel. Er is een onderzoek aan de gang naar de oorzaken van het incident van donderdagavond. Zo'n 1.300 passagiers zaten daardoor een hele nacht lang vast in de trein.

Bij Eurostar is te horen dat het treinverkeer nu op korte termijn zou moeten normaliseren.