Twintiger zwaargewond na crash tegen trampaal

Een 22-jarige bestuurder uit Lombardsijde is vanmorgen als bij wonder levend uit een zware crash gekomen. De twintiger verloor de controle over zijn stuur en zijn auto kwam tot stilstand tegen een trampaal. Het tramverkeer liep daardoor zware hinder op.

De jongeman verloor rond 5.30 uur de controle over zijn stuur aan de tramhalte Westende-Sint-Laureins in de richting van Nieuwpoort. Zijn auto tolde 300 meter verder en kwam tot stilstand tegen een trampaal. Door de klap werd het achterste deel van de sportwagen volledig afgerukt net achter de zetel van de bestuurder.

Een trambestuurder die aan zijn eerste rit bezig was, merkte het wrak op en verwittigde de hulpdiensten. Die brachten het slachtoffer zwaargewond over naar het ziekenhuis in Veurne. Hij verkeert niet in levensgevaar. Volgens een verkeersdeskundige is het ongeval te wijten aan een combinatie van onoplettendheid en een te hoge snelheid.

De Koninklijke Baan werd in beide richtingen afgesloten, aangezien er over beide rijvakken brokstukken verspreid lagen. Ook het tramverkeer liep hinder op. Tussen de haltes Nieuwpoort-Zonnebloem en Westende-Bad werden pendelbussen ingelegd. Rond 9.15 uur was alle hinder voorbij.