Vader die stoel naar rechter gooide niet vervolgd

In Nederland heeft de rechtbank begrip getoond voor de woede van een vader. De man had in de rechtbank van Roermond een stoel naar de rechter gegooid, maar wordt daarvoor niet vervolgd.

De vader kon zijn frustratie niet meer bedwingen toen hij hoorde dat de man die zijn 2-jarige dochtertje en haar oma en opa had doodgereden 120 uur werkstraf kreeg.

De bestuurder kreeg de lichte straf omdat de rechter het niet bewezen achtte dat de Poolse automobilist te hard reed. De rechtbank kon alleen vaststellen dat de 33-jarige man vorig jaar de controle over het stuur had verloren waardoor zijn auto uit de bocht vloog en hij de fietsende opa en oma met kleinkind achterop raakte.

Nadat er in Nederland commotie was ontstaan over de uitspraak, zette de rechtbank een uitgebreide motivering online. Daarin wordt ook begrip getoond voor het verdriet van de nabestaanden. En de rechter heeft uiteindelijk dus beslist om geen klacht in te dienen tegen de vader die de stoel gooide.