"Blind massage" grote winnaar Taiwanese filmprijzen

De Chinees-Franse film "Blind massage" is de grote winnaar van de 51e editie van de Golden Horse Awards in Taiwan. De film viel zes keer in de prijzen en won de award voor de beste film van het voorbije jaar.

In Taiwan zijn de Golden Horse Awards voor de 51e keer uitgereikt. De prijzen worden aanzien als de "Oscars van het Chinese taalgebied". De Chinees-Franse film "Blind massage" van Lou Ye was de grote winnaar van het gala met zes onderscheidingen.

"Blind massage" vertelt het verhaal van blinde werknemers in een massagesalon. De hoofdrollen worden vertolkt door blinde amateuracteurs.

"Blind massage" en de winnaar van de Gouden Beer in Berlijn "Black coal, thin ice" waren de grote favorieten. "Black coal, thin ice" moest genoegen nemen met een prijs voor art direction.