"Misschien stel ik me kandidaat voor een vierde termijn als president"

"Het is mogelijk dat ik me in 2018 kandidaat stel voor een vierde termijn als president." Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin in een interview gezegd. "Dat zal dan onder meer afhangen van de algemene toestand en van mijn eigen gevoel."
AP2014

Volgens de 62-jarige Poetin is het nu echter nog te vroeg om daarover na te denken. Na 2024 zou het er wel definitief op zitten. Als hij dan nog zou aanblijven als president, dan zou dat "slecht zijn voor het land".

Poetin is sinds 2000 aan de macht in Rusland. De grondwet van het land schrijft echter voor dat een president maar twee termijnen na elkaar mag doen. Daardoor nam huidig premier Dmitri Medvedev even de fakkel over. Poetin kreeg toen de functie van premier. In 2012 werd hij dan opnieuw verkozen, voor een termijn van zes jaar.