Bach blijft nummer één van de luisteraars van Klara

Johan Sebastian Bach blijft de favoriete componist van de luisteraars van Klara. Net als de voorbije jaren eindigt zijn aria "Erbarme dich" uit de "Mattheuspassie" op de eerste plaats in Klara's Top 100. Het "Requiem" van Mozart en alweer Bach met "Wir setzen uns mit Tränen nieder" vervolledigen het podium.

Klara heeft zaterdag en zondag de populaire eindejaarslijst Klara's Top 100 uitgezonden vanuit het Radiohuis in Leuven. De luisteraars hebben - weinig verrassend - massaal op stukken van Johan Sebastian Bach gestemd. De voorbije jaren was het ook al Bach wat de klok sloeg in Klara's Top 100.

Twee jaar geleden bezette Bach de volledige top drie. Vorig jaar kon Mozart die hegemonie doorbreken met zijn "Requiem" op de tweede plaats. De top drie van vorig jaar bleef onveranderd in de jongste editie van Klara's Top 100.

"Erbarme dich" van Bach eindigde op de eerste plaats. Mozart is goed voor de tweede stek en "Wir setzen uns mit Tränen nieder" van Bach is goed voor brons. Arvo Pärt valt net buiten de top drie met "Spiegel im Spiegel".

De top tien van Klara's Top 100

1 Johann Sebastian Bach: Mattheuspassie BWV 244 - Erbarme dich
2 Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem
3 Johann Sebastian Bach: Mattheuspassie - Wir setzen uns mit Tränen nieder


4 Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
5 Johann Sebastian Bach: Suite voor cello solo BWV 1007 - Prelude
6 Gregorio Allegri: Miserere
7 Giovanni Battista Pergolesi: Stabat mater
8 Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetconcerto - Adagio
9 Henry Purcell: Dido and Aenaes - When I am laid in earth
10 Ludwig van Beethoven: Pianoconcerto nr. 5 Keizersconcerto - Allegro