Danny Van Assche verkozen tot culinaire persoonlijkheid

Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, is op de Horeca Expo in Gent verkozen tot "Culinaire persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie".

Een jury van vakmensen nomineerde dit jaar een aantal kandidaten voor de titel Culinaire Persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie. Op basis van stemmen van de vakpers, de bezoekers en de exposanten van Horeca Expo, kwam uiteindelijk Danny Van Asssche als winnaar uit de bus. Hij mocht de award in ontvangst nemen van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). Minister Weyts loofde Van Assche als de man die de belangen van de horeca op een enthousiaste manier verdedigt, opkomt voor de belangen van de horeca op een goede manier en niet met de stroom meevloeit.

"Mijn culinaire kunsten in de keuken zijn eigenlijk beperkt"

Van Assche is bijzonder vereerd. "Het is eigenlijk een beetje gênant, want mijn culinaire kunsten in de keuken zijn beperkt", lacht hij. "Maar het is ook dubbel aangenaam omdat we weten dat de horeca voor zwaar weer staat. We beloven de sector wel te onderhandelen met ministers enzovoort, maar uiteindelijk is het resultaat er misschien niet altijd zoals men zou willen. Het is dan ook leuk dat de sector nu zegt dat het onze inspanningen apprecieert. Want ik wil benadrukken, dit is niet de award voor Danny Van Assche, maar voor Horeca Vlaanderen met 14 medewerkers, honderden ondernemers en duizenden leden."