Debaets overweegt doorlichting Brusselse autokeuringscentra

Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) overweegt om een revisor aan te stellen om de vier autokeuringscentra in het Brussels Gewest door te lichten. Ze reageert daarmee op het onderzoek naar grootschalige corruptie in de centra van Vorst en Anderlecht. Debaets heeft ook meteen een administratief onderzoek bevolen.

Vrijdag hield de politie 36 huiszoekingen bij de centra en bij personeelsleden thuis. Het gerecht heeft aanwijzingen dat sommige personeelsleden zich hebben laten omkopen bij het afleveren van groene kaarten. Dertig personen werden ondervraagd.

Debaets reageert "verontwaardigd" en heeft "onmiddellijk aan de bevoegde administratie gevraagd de zaak te onderzoeken". De eerste besprekingen starten morgen.