Gps-dieven actief in de Rand rond Brussel

In de Rand rond Brussel zijn de jongste dagen opvallend veel gps-toestellen uit auto's gestolen. De politie raadt iedereen aan om z'n auto 's nachts in de garage te zetten en om verdachte handelingen meteen te melden.

In de politiezone WOKRA (Wezembeek-Oppem/Kraainem) deden zich de laatste 48 uur maar liefst 26 diefstallen uit voertuig voor. In de meeste gevallen waren de dieven uit op een ingebouwd gps-systeem. De politie vraagt inwoners om verdachte handelingen of gedrag onmiddellijk te melden. Verder worden de inwoners opgeroepen om hun voertuig 's nachts mits mogelijk in een garage te parkeren.

Ook in Sint-Pieters-Leeuw trekt de politie aan de alarmbel. "Sinds geruime tijd heeft een onbekende dadergroep het gemunt op de toestellen van vooral de automerken Volkswagen, Skoda, BMW en Mercedes. De onbekenden zijn uit op de vaste GPS-toestellen uit deze voertuigen en algemeen kan gesteld worden dat de verwijdering of diefstal op een professionele en vakkundige wijze gebeurt. Het lijkt erop dat het "op bestelling" is."

Het probleem van de gps-diefstallen is een fenomeen dat al geruime tijd in de volledige rand rond Brussel terug te vinden is. Onder andere in de politiezone Dilbeek werden deze week ook al ingebouwde gps-systemen gestolen.

Meest gelezen