Farid Le Fou voorlopig vrij om medische redenen

Farid Le Fou is voorlopig vrij om medische redenen. Dat heeft het kabinet van Justitie aan onze redactie bevestigd. De man is al sinds begin oktober in hongerstaking na een incident in de gevangenis.

Zijn advocaten trokken naar de kortgedingrechter om zijn acute toestand aan te klagen en kregen vandaag gelijk. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) tekent wel verzet aan tegen de voorlopige vrijlating.

Farid Bamouhammad, beter bekend als Farid Le Fou, verblijft nu in een burgerziekenhuis in Luik. Hij zit al sinds 1985 in de gevangenis onder meer voor poging tot moord. In 2005 gijzelde hij zijn vriendin en dochter tijdens een dag penitentiair verlof. Omdat hij de meest onhandelbare gevangene is, werd hij al tientallen keren overgeplaatst.

Meest gelezen