Overname NRC door Mediahuis is bijna rond

De Belgische mediagroep Mediahuis heeft een overeenkomst bereikt met de aandeelhouders van de Nederlandse krant NRC. De krant NRC stond al een tijd te koop. Wanneer de deal wordt goedgekeurd door de redactieraad en de ondernemingsraad is de overname een feit.

De Belgische groep Mediahuis is de onderneming die onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg uitgeeft.

Mediahuis is al een tijd aan het onderhandelen met de Nederlandse krant NRC over de overname van NRC. De Belgische hoofdredacteur van NRC Peter Vandermeersch bevestigt dat er een overeenkomst is gesloten tussen de aandeelhouders van NRC en Mediahuis, maar daarmee is de overname nog niet afgerond.

"Er is nu een overeenkomst tussen de huidige eigenaar van NRC, het investeringsfonds Egeria, en Mediahuis over de overname. Vanaf morgen zal het bedrijf zelf via de ondernemingsraad en de redactieraad onderhandelen met de verwachte koper. Dat zal gaan over de voorwaarden van die overname", aldus Vandermeersch.

Dat kan volgens Peter Vandermeersch nog een aantal weken duren, omdat het gaat over de werking van de krant. De hoofdredacteur geeft de onderhandeling wel alle kans op slagen.

"Als krant vinden we dat onze toekomst ligt in een mediabedrijf. Nu waren we de voorbije vijf jaren in handen van een investeringsfonds, dat uitstekende dingen gedaan heeft voor ons. Maar de natuurlijke omgeving van de krant is een mediabedrijf en het DNA van Mediahuis en NRC ligt heel dicht elkaar", besluit Vandermeersch.

Meest gelezen