Kortfilm "De Smet" wint Humo Award op Leuvens Kortfilmfestival

"De Smet", een 15 minuten durende tragikomische kortfilm van Thomas Baerten en Wim Geudens, heeft donderdagavond tijdens het Internationaal Kortfilmfestival (IKF) in Leuven de Humo Award voor Beste Kortfilm in de wacht gesleept. Aan deze prijs is een geldsom van 1.000 euro verbonden.

De kortfilm draait rond de gebroeders De Smet, drie alleenstaande, sociaal gehandicapte oer-Vlaamse mannen die erin slagen door een goede samenwerking een zeer comfortabel leven te leiden. Als er echter een nieuwe vrouwelijke buur in hun leven opduikt, komt er een abrupt einde aan hun harmonisch samenzijn.

In de cast zitten bekende auteurs zoals Tom Audenaert, Stefaan Degand en Sven De Ridder. Co-regisseur Wim Geudens leverde eerder geslaagde kortfilms af zoals "Robbie Rocket" en "Beats of Love".

Het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven vindt dit jaar voor de 20e keer plaats en loopt nog tot en met zaterdag.

Meest gelezen