Dertigtal hongerstakende sans-papiers opgenomen in Molenbeeks ziekenhuis

Een dertigtal leden van "La Voix des Sans Papiers", een organisatie van mensen zonder papieren, zijn in het ziekenhuis beland sinds ze op 17 november in Sint-Jans-Molenbeek aan een hongerstaking zijn begonnen.
AP2014

De organisatie bestaat uit een tweehonderdtal personen, onder wie dertien kinderen en een veertigtal vrouwen, afkomstig uit Noord- en zwart Afrika. Ze bezetten een rusthuis op de Leopold II-laan in Molenbeek dat niet meer in dienst is. De leden van de organisatie vragen de regularisatie van alle mensen zonder papieren die in het kraakpand wonen.

Op 27 november liet de gemeente Molenbeek weten dat ze de situatie van nabij opvolgt. Burgemeester Françoise Schepmans zei dat er op dat moment geen enkele reden was om de bezetting te beëindigen, niet omwille van de veiligheid, noch omwille van hygiëne. Ook liet de gemeente weten dat ze de situatie van ieder gezin zou onderzoeken om te bekijken of een nieuwe, tijdelijke huisvesting mogelijk is.

Meest gelezen