"Eaten alive" bleek dan toch niet "eaten alive"

De Amerikaanse kijker heeft gisteren de tv-show "Eaten alive" (levend opgegeten, red.) op Discovery Channel kunnen aanschouwen. De stunt met een anaconda van presentator en herpetoloog (reptiel-kenner) Paul Rosolie draaide echter anders uit dan verwacht. Heel wat kijkers liet dan ook hun ongenoegen blijken op sociale media na de uitzending. Dierenliefhebbers hoeven niets te vrezen: met de slang zou alles nog goed gaan.
Paul Rosolie in zijn netelige positie.

Het concept was vrij simpel: man laat zich opeten door anaconda. Met de stunt wilde Rosolie aandacht vragen voor het Amazonegebied dat bedreigd is. De show "Eaten alive" werd met veel tromgeroffel in de VS aangekondigd en de kijkers werden gelokt met sneak previews. Zo was te zien dat de presentator diep in de jungle een anaconda vond en dat een heel team nodig was om de slang te vangen.

In de aflevering van gisteren bleek dat het om een anaconda ging in gevangenschap. Het dier had ook enige aanmoediging nodig om Rosolie aan te vallen. Rosolie zelf droeg een gesofisticeerd pak bestaande uit carbonvezels om te overleven.

Bedoeling was dat de slang Rosolie zou verorberen tot zijn middel en dat dan de productieploeg zou ingrijpen en hem uit de bek van de slang zou trekken. Maar zover is het nooit gekomen.

Rosolie wordt door de anaconda gegrepen en raakt al snel niet meer los. Het dier kronkelt zich rond zijn lichaam en valt met zijn bek zijn helm aan. Wanneer de presentator voelt dat het dier op het punt staat zijn arm te breken en het ademen moeilijk lukt, roept hij zijn team in om hem te komen redden. Bekijk de beelden van de stunt hier.

Hoe Rosolie precies wordt gered, is niet echt te zien. Hij benadrukt wel in de pers dat alles goed is met de slang. Nadat Rosolie al eens dierenrechtenorganisaties over zich heen had gekregen, is het na de uitzending de beurt aan teleurgestelde Twitteraars die hun gal spuien. Hieronder een greep uit de reacties:

lees ook