"Pride" scoort op British Independent Film Awards

Op de British Independent Film Awards is "Pride" met 3 prijzen aan de haal gegaan, waaronder die voor beste film. Yann Demange is tot beste regisseur uitgeroepen voor zijn film "'71".

De British Independent Film Awards bekronen sinds 1998 jaarlijks de beste Britse films die met onafhankelijke middelen zijn gefinancierd. Grote winnaar is deze keer "Pride", de film van regisseur Matthew Warchus over de onwaarschijnlijke alliantie van mijnwerkers en een groep LGBT-activisten tijdens de mijnstaking van 1984.

"Pride" kreeg niet alleen de prijs voor beste Britse film, acteurs Andrew Scott en Imelda Staunton wonnen daar bovenop de prijs van beste acteur in een bijrol en beste actrice in een bijrol.

De prijs van beste acteur in een hoofdrol ging naar Brendan Gleeson voor zijn prestaties in "Calvary". Gugu Mbatha-Raw kreeg de prijs van beste actrice in een hoofdrol voor haar vertolking in "Belle". Beste regisseur werd Yann Demange voor "'71", meteen de enige van de 9 nominaties die de film wist te verzilveren.