Britse beroemdheid Zoella: "Iedereen heeft wat hulp nodig"

Opschudding in Groot-Brittannië. YouTube-beroemdheid Zoella heeft namelijk toegegeven dat ze haar populaire debuutroman "Girl online" niet op haar eentje heeft geschreven.
PA Wire/Press Association Images

De 24-jarige Zoe Sugg, zoals Zoella in het echt heet, is razendpopulair in Groot-Brittannië. Haar YouTube-kanaal over mode en lifestyle telt maar liefst zes miljoen abonnees. Vorige maand kwam haar debuutroman uit en ook daar was heel wat belangstelling voor. "Girl online" ging in de eerste week 78.109 keer over de toonbank, iets wat zelfs "Harry Potter" van J.K. Rowling niet lukte.

Nu blijkt echter dat Zoella het boek niet op haar eentje heeft geschreven. "Iedereen heeft wat hulp nodig als hij iets nieuws probeert", zo probeert ze uit te leggen op Twitter. "Maar het verhaal en de personages zijn wel van mij." Uitgeverij Penguin Random House kon later op de dag niet anders dan de beweringen bevestigen.

Wie het dan precies was die een handje toestak bij het schrijven van het boek is nog niet helemaal duidelijk. Alles lijkt er wel op te wijzen dat het om schrijfster Siobhan Curham gaat. Zij wordt alleszins bedankt in haar boek.