E40 richting Brussel opnieuw vrij na zwaar ongeval in Aalst

Op de E40 richting Brussel is de rijbaan ter hoogte van Aalst opnieuw vrij na het zware ongeval van deze ochtend. Intussen zijn er geen wachttijden meer. Bij het ongeval waren meerdere wagens betrokken en raakte een kind zwaargewond. Een tijdlang was de E40 volledig versperd en moest het verkeer de snelweg verlaten. Op de gewestwegen in de buurt van Aalst is er daardoor nog steeds wat verkeershinder.

Een drietal auto's en een bestelwagen waren er met elkaar in botsing gekomen. Daarbij vielen meerdere gewonden, een kind raakte zwaargewond en is in kritieke toestand. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Die heeft de vaststellingen gedaan en intussen zijn de takelwerkzaamheden begonnen.

"Vooral de bestelwagen is helemaal verhakkeld. Het dashboard ligt naast de auto", getuigt VRT-journalist Francis Van Assche in het radionieuws. "De inhoud van de auto's ligt helemaal verspreid over de E40: koelboxen, zakken met kleren, toiletpapier... Het is een ravage op de E40."

Het verkeer moest een tijdlang de versperde E40 verlaten en via de gewestwegen de bestemming bereiken. Daardoor is het nog een tijd erg druk op de wegen rond Aalst. Op de snelweg zijn er geen wachttijden meer.