Sony opnieuw slachtoffer van cyberaanval?

De onlinewinkel van PlayStation was vandaag 2 uur lang niet toegankelijk voor gebruikers. Mogelijk ligt een nieuwe cyberaanval gericht tegen Sony aan de basis van het voorval.

Gebruikers van PlayStation konden vandaag 2 uur lang niet terecht op de onlinewinkel van Sony. Volgens Sony Computer Entertainment in Tokio is het probleem intussen wereldwijd van de baan. Het voorval wordt onderzocht, maar vooralsnog zouden er geen tekenen zijn dat onlinecontent is gestolen.

De oorzaak van de hapering is niet bekend, maar mogelijk gaat het opnieuw om een cyberaanval. Vorige week legden hackers al de computersystemen van Sony Pictures Entertainment plat. Toen werd vertrouwelijke informatie gestolen, inclusief langspeelfilms die nog niet in de zalen zijn verschenen. Meteen kwam het Noord-Koreaanse regime als mogelijke dader in het vizier, maar dat ontkent de beschuldiging in alle toonaarden.