Stoffelijk overschot Fabiola overgebracht naar kasteel van Laken

Het stoffelijk overschot van koningin Fabiola is overgebracht van het kasteel van Stuyvenberg naar het kasteel van Laken. De witte kist met het lichaam van Fabiola werd begeleid door de rest van de koninklijke familie.

Onder andere koning Filip en koningin Mathilde en koning Albert en koningin Paola reden mee in de colonne. De kist met het lichaam van Fabiola staat nu in de kapel van het kasteel van Laken. Morgen verhuist het stoffelijk overschot van koningin Fabiola dan naar het paleis in Brussel waar het publiek woensdagnamiddag en donderdag een laatste groet zullen kunnen brengen aan de koningin-weduwe.

Koningin Fabiola overleed vorige vrijdag in kasteel Stuyvenberg op 86-jarige leeftijd.

Ondertussen laat de stad Brussel weten dat er een rouwregister komt in de inkomhal van het stadhuis. Mensen kunnen er een boodschap in achterlaten, op weekdagen van 8 tot 18 uur en tijdens het weekend van 9 tot 13 uur. Onder meer in Antwerpen, Lier en Bergen worden ook rouwregisters geopend.