Straf met uitstel voor dodelijke woningbrand Anderlecht

Een moeder uit Anderlecht is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor de brand in haar woning waarbij haar drie kinderen omkwamen. Twee elektriciens die pas nog werken hadden uitgevoerd, kregen ook zes maanden voorwaardelijk. De vader van de drie kinderen werd vrijgesproken.

De vrouw had de kinderen van 2, 3 en 4 jaar opgesloten in een slaapkamer omdat ze een stage wilde volgen. Maar tijdens haar afwezigheid raakte een een oude elektriciteitskabel oververhit.

Twee elektriciens die pas nog werken hadden uitgevoerd in het huis, kregen ook elk 6 maanden met uitstel, voor nalatigheid. De vader van de kinderen werd vrijgesproken. De advocaat van de vader, Dimitri Debéco, begrijpt de beslissing van de rechter: "De moeder werd al genoeg gestraft door het verlies van haar kinderen", klonk het.