Twaalf procent chauffeurs De Lijn aan het werk in Vlaams-Brabant

In de provincie Vlaams-Brabant is deze ochtend slechts 12 procent van de chauffeurs van De Lijn aan het werk. De schoolbussen rijden niet en er is geen busverkeer richting Brussels Airport. De hinder laat zich ook buiten de provinciegrenzen voelen, zo meldt De Lijn.
© Clément Philippe - www.belgaimage.be

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij meldt zware hinder in de regio's Leuven en Hageland. Het station van Leuven is niet bereikbaar. Er rijden enkel bussen op de lijnen 630 (Haasrode, Brabanthal - Station Wijgmaal) en de lijnen 35, 36 en 37 (van of naar Aarschot).

In het Pajottenland en de Druivenstreek rijdt er geen enkele bus van De Lijn. Op de as Brussel-Aalst rijden enkele bussen op lijn 212. Ook op de lijnen 153 en 154 vanuit Anderlecht rijden enkele bussen.

De actiedag heeft ook gevolgen in Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. "Reizigers met vertrek of bestemming in Sint-Truiden, Landen, Aalst, Ninove, Geraardsbergen, Puurs en Mechelen kijken best op de website (www.delijn.be) alvorens te vertrekken", vat De Lijn samen.

Waals-Brabant

In Waals-Brabant rijden weinig of geen bussen van openbaarvervoermaatschappij TEC. Vanuit de stelplaatsen van Nijvel - Baulers, die het westen van de provincie bedient, en die van Geldenaken, in het oosten van Waals-Brabant, vertrokken geen bussen.

"Wij liggen voor 100 procent stil, net als de stelplaats van Geldenaken", klinkt het in Nijvel-Baulers, waar een stakerspost opgetrokken is.