Werknemers Amazon Duitsland leggen het werk neer

In de Duitse vestigingen van het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon hebben de werknemers het werk neergelegd. Sinds middernacht ligt het logistieke centrum van het bedrijf in Bad Hersfeld plat. De grote vakbond Verdi ijvert voor een beter statuut voor de werknemers en wil met de actie druk zetten op de directie, nu de kerstperiode er aankomt.
AP2013

"Met de kerstinkopen is de werkdruk nog meer gestegen", laat de vakbond weten.Op dit moment worden de werknemers betaald volgens het statuut van logistiek medewerker, maar Verdi wil dat aangepast zien naar het statuut van de distributiesector.

Bij Amazon Duitsland heerst er sinds de lente van vorig jaar een sociaal conflict. Hoe lang de stakingsactie nu zal duren, is niet duidelijk. Onze oosterburen zijn voor het internetbedrijf de grootste afzetmarkt, na de Verenigde Staten.