82.000 onbetaalde boetes geïnd via belastingen

De fiscus heeft dit jaar al 82.000 onbetaalde boetes, goed voor een totaalbedrag van 30 miljoen euro, kunnen recupereren via de belastingteruggaven.

Sinds enkele jaren kijkt de fiscus na of iemand die geld terugkrijgt, geen boetes meer heeft openstaan. En als dat het geval is, worden die systematisch afgetrokken, voor de belastingen worden teruggestort. In 2014 ging het -tot nog toe- om 82.000 inhoudingen, of de helft meer dan vorig jaar. 

"Onze diensten hebben tot eind november al 30 miljoen euro kunnen vorderen", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën in De Standaard. "In dezelfde periode vorig jaar was dat bijna 21 miljoen euro, of een stijging met ongeveer 40 procent. Het systeem zit op kruissnelheid."