"Die excuses komen 10 jaar te laat"

Tijdens een feestje aan de Oxford University, Groot-Brittannië, raakte studente Louise Manning aan de praat met een jonge kerel die ze zich nog goed herinnerde van toen ze nog een puber was. Hij was immers een van de pestkoppen die haar leven toen een hel maakte. In plaats van hem onmiddellijk af te wijzen nadat hij haar nadien via Facebook voor een afspraakje had uitgevraagd, bedacht ze samen met een aantal vrienden een plannetje om de jongeman op zijn plaats te zetten.

"Ik was behoorlijk woest toen hij een date met me wilde? Het maakte me echt boos te weten dat, nu ik er knap uitzie, hij onmiddellijk met mij naar bed wil", aldus de 22-jarige Manning op Buzzfeed. Als puber werd Manning gepest omdat ze te dik was en te veel haar had. Men noemde haar in die tijd “manbeast”. Ze raakte daardoor in een negatieve spiraal van weinig eten en gebrek aan zelfvertrouwen."

Maar Manning vocht terug en dat deed ze ook nu: "Instinctief wilde ik weigeren, maar dan realiseerde ik me wat een unieke gelegenheid dit was."

In plaats van naar de plek van afspraak te gaan, liet ze een zelfgeschreven brief door de aanwezige ober aan de man overhandigen, inclusief een foto van toen ze 12 was. In de brief schreef ze onder meer: "Ik dacht jou dit op te sturen als geheugensteuntje. Volgende keer zal je dan aan me denken, kijk naar het meisje op de foto, want zij is degene die jou laat zitten."

Nadat de man het briefje en de foto gekregen had, stuurde hij zijn verontschuldigingen naar Manning: "Die excuses komen 10 jaar te laat. Hij had zich moeten verontschuldigen voor hij me voor een afspraakje vroeg. Maar goed, het zijn excuses en het blijft verbazend dat ik er nog gekregen heb."

lees ook