"Je moet je geen zorgen maken, Wim Opbrouck"

Bart De Pauw presenteert over twee weken een nieuwe humoristische fictieserie op Eén. "De biker boys" gaat over drie vrienden die een reisprogramma proberen te maken, maar het loopt niet zoals gedacht. Drie mannen op een motor: het doet denken aan "De bende van Wim". Maar De Pauw stelt Wim Opbrouck gerust. "Je moet je geen zorgen maken, Wim."
NyklyN

In "De biker boys" gaan Bart De Pauw, Ben Segers en Jonas Van Geel op zoek naar de oorsprong van de Vespa in Italië. Onderweg houden ze halt bij interessante bezienswaardigheden en proeven ze van de lokale cultuur en de vele streekproducten. Dat is althans het plan.

"De reeks is een parodie op alle reis- en lifestyleprogramma's", zegt Bart De Pauw in "Reyers laat". "Maar de toon is veel lichter dan "Het geslacht De Pauw", dat dreef op gêne."

Drie gemotoriseerde mannen die op reis zijn. Het doet verdacht veel denken aan Wim Opbrouck en zijn kompanen in "De bende van Wim". "Wim Opbrouck is zeer bezorgd dat we gaan lachen met "De Bende van Wim", maar we gebruiken alleen de vorm van het reisprogramma", zegt De Pauw. "Je moet je geen zorgen maken, Wim."

Een boek? Graag, "maar ik moet eerst nog wat rijpen"

Na dit nieuwe programma heeft Bart De Pauw al een paar nieuwe projecten op stapel staan, maar daarover laat hij liever niets los. Wel verklapt hij dat hij met het idee speelt om een boek te schrijven.

"Ik heb een paar ideeën waarvan ik denk: daarvoor krijg ik nooit genoeg budget bijeen. Maar in een boek kan het misschien wel". Toch blijft een boek voorlopig toekomstmuziek. "Ik denk dat ik er nog niet klaar voor ben. Ik moet eerst nog wat rijpen."

"De biker boys" is vanaf zondag 21 oktober negen weken lang te zien op Eén.