Bejaarden doen filmglorie herleven

Het moeten niet altijd halfnaakte mannen of vrouwen zijn, al dan niet met poezelige dieren in de armen. De gepensioneerden van het bejaardentehuis Shenley Wood Village in Milton Keynes, Groot-Brittannië, hadden zo hun eigen idee voor een kalender voor 2015. "The Golden Age of Cinema"-kalender kreeg dankzij de ouderen een heel eigen "touch" en het internet smult van de "aanpassingen op leeftijd" van deze iconische filmposters.

Onder meer "Reservoir dogs", "Star Wars", "Dirty dancing" en "Wizzard of Oz" passeren de revue. Initiatiefnemer Peter Mercer op nieuwswebsite MK Web: "Nadat mijn vrouw en ik naar een aantal films waren gaan kijken, kregen we de originele filmposters te zien. Eigenlijk was het al een idee waarmee ik een tiental jaren speelde. Samen met een fotograaf en een "creative producer" die de definitieve keuzes van filmposters maakte, met de meewerkende bejaarden in het achterhoofd, zijn we er dan een drietal maanden geleden aan begonnen."

Het resultaat haalde intussen onder meer ook Amerikaanse en Australische nieuwswebsites. De opbrengst zal gebruikt worden om initiatieven voor bejaarden in het tehuis te ondersteunen.

U kunt de foto's van alle maanden hier bekijken.

lees ook