Cambio telt 20.000 gebruikers in België

Autodeelorganisatie Cambio heeft sinds vorige maand 20.000 gebruikers in ons land. Gemiddeld worden er per maand zo'n 25.000 ritten gemaakt, wat volgens Cambio 6.500 privéwagens minder op de weg betekent

Met Cambio kunnen abonnees een wagen huren op de momenten waarop ze die nodig hebben. Naast het abonnement geldt ook een kilometer- en uurprijs. Volgens de autodeelorganisatie kan je zo op je rijkosten besparen omdat je zelf niet moet instaan voor de aankoop van de auto, onderhoud, parkeerplaats, enzovoort.

Het initiatief werd in 2002 opgestart in Wallonië. Het jaar erop volgde Brussel en in 2004 ontstond ook Cambio Vlaanderen. Intussen staan er circa 650 wagens in meer dan 30 steden in heel het land, die door meer dan 20.000 gebruikers kunnen worden gereserveerd.

"Het idee autodelen kende de voorbije jaren steeds meer bijval, en Cambio kon fors groeien", klinkt het in een persbericht. "In 2008 vierde Cambio zijn 5.000e klant. In 2010 waren dat er 10.000 en nu tellen we 20.000 klanten. De instroom van nieuwe klanten blijft dus constant met een gemiddelde van 2.500 inschrijvingen per jaar sinds 2008." Manager voor Vlaanderen Geert Gisquière hoopt dat hetzelfde groeiritme kan worden aangehouden.

Een tweetal jaar geleden lanceerde de organisatie nog een reservatie-app. "Het gebruik ervan raakt steeds meer ingeburgerd en wordt sterk geapprecieerd. Net geen kwart van de reservaties gebeurt via de app", aldus Cambio. De wagens kunnen bovendien sinds kort ook worden geopend met de Mobib-kaart, die ook gebruikt wordt door MIVB, De Lijn en NMBS, in plaats van enkel met de Cambiokaart.

Meest gelezen