Fietser omgekomen bij ongeval in Zedelgem

Op de Torhoutsesteenweg in Zedelgem is een oudere man om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een auto. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de richting van Zedelgem. De Torhoutsesteenweg is afgesloten voor het verkeer. Het parket is op de hoogte van de zaak.

De oudere man is een buurtbewoner. Hij zou plots de baan overgestoken hebben met zijn fiets met boodschappentas, toen hij gegrepen werd door een bestuurder die richting Brugge reed, en eveneens in de buurt woont. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Kuilputstraat.

Omstaanders probeerden de fietser meteen te reanimeren en verwittigden de hulpdiensten. De MUG-arts en ambulanciers namen ter plaatse de reanimatie over, maar dat mocht niet baten. De fietser overleed ter plaatse. De bestuurder van de wagen verkeerde in shock.

De Torhoutsesteenweg is afgesloten voor het verkeer. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval van naderbij te onderzoeken.