Liberale vakbond: "Regering maakt de nationale staking zelf onvermijdelijk"

De regering heeft tot op de laatste provinciale staking van maandag "op geen enkele wijze de wil getoond om de sociale dialoog opnieuw op te starten". Dat zegt de liberale vakbond ACLVB. Het nationaal bureau van de bond zegt de "negatieve houding" van de regering te betreuren en vindt dat de regering zelf de nationale staking van 15 december "onvermijdelijk" heeft gemaakt.

"De aangekondigde indexsprong, de jarenlange loonmatiging, de afbouw van de eindeloopbaanregeling en tegelijkertijd de verhoging van de pensioenleeftijd, liggen bij werknemers en sociaal verzekerden zeer zwaar op de maag", klinkt het. "Het is evident dat de liberale vakbond in deze omstandigheden onverkort zal deelnemen aan de nationale staking van maandag in gemeenschappelijk vakbondsfront".

Zondag klonk het nog dat de liberale bond de staking van 15 december wilde opschorten, als er vanuit de regering een signaal werd gegeven dat een vermogenswinstbelasting op de regeringstafel komt. Daar is nu geen sprake meer van.

ACLVB zegt op 17 december samen met de afgevaardigden de provinciale acties en de nationale staking te zullen evalueren.

Meest gelezen