Londens hoofdkwartier Scotland Yard in Arabische handen

De imposante zetel van Scotland Yard in Londen is in Arabische handen. Een investeringsfonds uit Abu Dhabi heeft het driehoekige gebouw aan Victoria Street gekocht voor 468 miljoen euro. Scotland Yard vond dat het gebouw niet langer voldeed aan de hedendaagse eisen. Bovendien swingden de onderhoudskosten de pan uit.

Het gebouw is 151 meter lang en telt 22 verdiepingen. De Londense politie was er sinds 1967 gevestigd. Het pand bevindt zich op "wandelafstand" van Westminster Abbey en Buckingham Palace, en biedt een uniek uitzicht op Big Ben.

De "bobbies" verhuizen naar het meer bescheiden Curtis Green, aan Victoria Embankment, aan de oever van de Theems.

De Abu Dhabi Financial Group (ADFG) gaat het historische gebouw van de Yard omvormen tot een complex met woningen, winkels en hotels.