Man opgepakt die peuter verwondde met schroevendraaier

De Antwerpse politie bevestigt dat er een verdachte is opgepakt voor de steekpartij waarbij gisteren een peuter gewond is geraakt. Het gaat om een 52-jarige man uit de buurt. Hij heeft intussen bekentenissen afgelegd. In een supermarkt aan de Ter Heydelaan in Deurne had hij een peuter van anderhalf aangevallen met een schroevendraaier.

De man had psychische problemen en stond onder toezicht van justitie. Hij werd vanmiddag opgepakt door de politie van Antwerpen, die hem herkend had op camerabeelden.

"De 52-jarige verdachte is in het verleden al in aanraking gekomen met het gerecht naar aanleiding van een agressie-incident. Hij werd voor deze feiten kort geïnterneerd. Na deze internering werd hij begeleid, en tot op vandaag is hij in behandeling voor zijn problematiek", vertelt Stephanie Chomé van het parket van Antwerpen.

Meisje in kritieke toestand

Het meisje zat in de kinderwagen terwijl haar moeder boodschappen aan het doen was. Toen de moeder even niet keek, sloeg de man toe. Hij boog zich over de kinderwagen en stak het meisje boven het oog.

"De moeder heeft onmiddellijk gereageerd", zegt Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de Antwerpse politie. "Daarop heeft de man een schroevendraaier laten vallen, zich omgekeerd en is hij naar buiten gewandeld."

De dader was duidelijk te zien op de camerabeelden van de supermarkt. Het meisje werd naar het ziekenhuis in Deurne gebracht, waar ze is geopereerd. Volgens het parket verkeert het kind momenteel nog steeds in kritieke toestand.

"Wellicht een willekeurige aanval"

Het motief van de dader is nog onduidelijk, maar de eerste vaststellingen wijzen op een willekeurige aanval.

Omdat niet meteen duidelijk was wie de aanvaller was en wat hem bezield had, had Delhaize een veiligheidsagent aan de deur van het filiaal in kwestie geplaatst. "Op die manier hopen we het gevoel van veiligheid van onze klanten te verhogen", aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.