Politie pakt bende "cash-trappers" op

De politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde) heeft afgelopen weekend drie personen opgepakt voor "cash-trapping". Dat is een fenomeen waarbij er plakband of lijm aan de binnenkant van de geldgleuf van een bankautomaat wordt geplakt, zodat de daders achteraf het niet-opgehaalde geld buit kunnen maken.
BELGA/BOGAERTS
archieffoto

Een getuige sprak zaterdag in Ukkel een politiepatrouille aan in de Vanderkinderenstraat omdat ze enkele verdachte personen had zien rondhangen in een bankfiliaal. Toen de inspecteurs de bankautomaat onderzochten, troffen ze restanten van sterke lijm op het toestel aan. De politie kon drie verdachten oppakken en trof in hun wagen een tube lijm aan. Op hun kledij trof de politie ook sporen van sterke lijm aan.

De bank liet de politie weten dat er de laatste tijd een verhoogd aantal gevallen was waargenomen waarbij klanten niet de biljetten kregen die ze hadden opgevraagd. Eenmaal de klanten weggingen, kwam een verdachte vervolgens het geld uit de gleuf halen, dat was blijven plakken bij de transactie. Bij de arrestatie van de drie verdachten, trof de politie een lijst aan met verschillende bankfilialen opgeschreven. De inspecteurs vonden op die andere bankautomaten ook lijmsporen aan.

De Brusselse onderzoeksrechter plaatste de drie verdachten onder aanhouding. Ze verschijnen later deze week voor de raadkamer.