Vanaf woensdag bidprentjes Luc De Vos verkrijgbaar in Gent en Evergem

Vanaf woensdag 10 december zijn in de stadswinkel Gent en het gemeentehuis van Evergem bidprentjes te verkrijgen om zanger Luc De Vos te herdenken. Hetzelfde bidprentje en de begrafenisrede van zijn goede vriend en auteur Christophe Vekeman zijn ook te downloaden via www.gorki.be, meldt zijn management.

De Gentse stadswinkel is gevestigd de raadskelder onderin het Belfort op de Botermarkt. Het Administratief Centrum Gemeentehuis is gevestigd in de Fortune De Kokerlaan 11 in Evergem. Mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen of te ver wonen, kunnen ook een gefrankeerde en naar zichzelf geadresseerde envelop sturen naar het Gorki Management op de De Pintelaan 363 in 9000 Gent.

Luc De Vos werd afgelopen zaterdag begraven in de Sint-Pieterskerk. Volgens zijn management kwamen daar 18.000 mensen op af. Dat cijfer werd achteraf berekend op basis van een computersimulatie door de brandweer.

Latijnse versie van "Mia" beschikbaar

Omdat er veel vraag is naar de Latijnse versie van Mia, die werd afgespeeld tijdens de dienst, wijst het management erop dat die via Youtube en iTunes te downloaden is.

"Het betreft een vertaling van Frank Claes die polyfoon werd ingezongen en uitgebracht door Capilla Flamanca in 2008", zegt Noelle Vanhelsuwé, manager van Gorki. Capille Flamenca is een Belgisch vocaal-instrumentaal ensemble dat vandaag de dag door het leven gaat als La Capilla.