Verdachte moord Béatrice opgepakt

Er is een verdachte opgepakt voor de moord op Béatrice Berlaimont. Dat bevestigt het parket. De man werd op basis van DNA-sporen gearresteerd in Aarlen en zit in voorlopige hechtenis. Hij wordt momenteel ondervraagd en verschijnt later nog voor de onderzoeksrechter. De 14-jarige Béatrice werd vorige week dood teruggevonden.
Copyright 2012

Politie en parket zijn de verdachte op het spoor gekomen door DNA-materiaal, vertelt parketwoordvoerster Sarah Pollet (zie foto). Over de identiteit van de verdachte geeft het parket geen details. Het is wel zo goed als zeker dat de man in het centrum van Aarlen woont, recht tegenover het politiecommissariaat.

De politie heeft de wijk waar de man woont, en waar dus ook het politiekantoor is gevestigd, omstreeks 15.20 uur afgesloten. Het huis van de man is afgesloten met zeilen om pottenkijkers weg te houden. Er is ook een veiligheidszone ingesteld.

Toch link met geval agressie

Er zou bovendien wel degelijk een link zijn met een geval van agressie op een jonge vrouw vorige week in de buurt van Aarlen. Een jonge vrouw werd toen aangevallen in haar auto. Ze werd ook vastgebonden en de dader ging ervandoor met haar bankkaarten. Het parket ontkende toen dat er enig verband met de zaak-Béatrice was. Vandaag klinkt het helemaal anders. Het zou om dezelfde dader gaan. Vorige week werd al eens een verdachte ondervraagd, maar die werd later weer vrijgelaten.

De 14-jarige Béatrice verdween op 21 november. Ze vertrok 's ochtends naar school, maar kwam daar nooit aan. Vorige week maandag werd ze dood teruggevonden in een bos in de buurt. Zaterdag werd ze begraven in Aarlen.